07.11.13 r, wraz z dziećmi z grup 0a, 0b, 0d, obchodziliśmy Europejski Dzień Zdrowego Gotowania i Jedzenia. Po śniadaniu, ubrani w fartuszki uszyte dla nas specjalnie na tę okazję przez Panią Alinę Frey, przystąpiliśmy do działania. Kroiliśmy różne owoce, potem mieszaliśmy je i układaliśmy w wafelkowych miseczkach. Po ozdobieniu owoców wanilinowym serkiem i posypaniu kukurydzianymi płatkami, potrawa była gotowa!

Przysmakiem Wesołej Żabki są owocowe sałatki,

podane w chrupiącym wafelku, pod śmietankową pierzynką,

zdrowe i kolorowe.

Smacznego!

Koleżanko, kolego!

Następnie udaliśmy się na uroczystość, gdzie przedstawiliśmy krótki program artystyczny, w którym przypomnieliśmy zebranym, że nie tylko należy odpowiednio odżywiać się, żeby zachować zdrowie i urodę, ale trzeba także uprawiać sport.

Występy koleżanek i kolegów z innych grup bardzo nam się podobały.

Podczas uroczystości rozdano nagrody zwycięzcom w konkursie „Dary jesieni”. W naszej grupie I miejsce zajął Jaś Jędrzejewski, II miejsce zajęła Weronika Ochmańska, III miejsce – Zuzia Łada. Pozostali uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy i nagrody pocieszenia. Wszystkim dzieciom gratulujemy!

Na zakończenie Europejskiego Dnia Zdrowego Gotowania i Jedzenia delektowaliśmy się smakołykami, które wcześniej przygotowaliśmy, ale także tymi, które przyrządziły dzieci z innych grup. Pychota!