Za nami Dzień Zdrowego Jedzenia. Oto krótka relacja Ani i Kornelii.

Ania: W środę 22 listopada w naszej klasie obchodziliśmy Dzień Zdrowego Jedzenia. Wszyscy przynieśli produkty, z których wykonali zdrowe przekąski. Każdy z nas przyniósł deseczki, fartuszki oraz noże. Z oliwek, winogron, papryki, pomidorów, ogórków powstały smakowite szaszłyki, koreczki oraz przepyszne owocowe desery. Na zakończenie warsztatów kulinarnych każdy mógł spróbować przekąsek swoich kolegów. Bardzo podobał mi się ten dzień.

Kornelia: W tym dniu pracowaliśmy w grupach. Przynieśliśmy z domu różne potrzebne owoce, warzywa i przybory prawdziwego kucharza. Klasa przykładała wagę do tego, aby potrawy były zdrowe i apetycznie wyglądały. Po skończonej zabawie w przygotowanie zdrowych posiłków każdy mógł skosztować dań koleżanek i kolegów. Było pysznie! A oto i efekty naszych starań. Smacznego:-)

  • 15
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11
  • 10
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1